Så fungerar det

Bilen bokas via vårt bokningssystem, antingen på dator eller via mobil. Du ser tydligt vilka bilar som är tillgängliga och kan välja bil och tid i en kalender. En preliminär kostnadsberäkning kan göras, baserad på din förväntade körsträcka. Där finns också uppgifter om bilarna som bilmodell, drivmedel, ev. dragkrok, exakt parkeringsplats och om man får ha djur med i bilen.

Du låser upp bilen med din mobiltelefon eller ett rfid-kort. Bara den som har bokat bilen kan låsa upp och starta den. Den sträcka du kör registreras automatiskt och fakturan får du med e-post månaden efteråt.

Hela ditt hushåll ingår i samma medlemskap, och alla i hushållet som har körkort får boka och använda våra bilar. Vi tillåter också att någon annan kör, under förutsättning att en av våra medlemmar finns med i bilen. Även övningskörning är tillåten.

Lunds Bilpool är en ekonomisk förening och ägs gemensamt av alla medlemmar. Det innebär att vi har gemensamt ägaransvar för föreningen och våra bilar. Om du arbetar aktivt i bilpoolen, i första hand i en bilvårdsgrupp, får du nedsättning av den fasta avgiften.

Läs mer om vad det kostar här.